November 15, 2021 by Sebastian Mîndroiu

Ghidul investitorului în industria Hotelieră

Întreaga lume trece printr-o criză fără precedent, iar turismul continuă să fie cea mai afectată industrie de către pandemia COVID19. Suprapusă peste problemele specifice României, această criză va falimenta sau va aduce în pragul falimentului o mare parte din jucătorii locali.

În 2019 industria hotelieră din România număra 13.3 milioane de turiști*. În 2020 numărul de sosiri ale turiştilor români a înregistrat o scădere cu 42,8%, iar cel al turiştilor străini o scădere cu 81,3%, potrivit datelor Institutului Naţional de Statistică. Cu 68% din unitățile de cazare încadrate la 1-3 stele, întreaga infrastructură de cazare necesită revitalizare pentru a deveni atractivă și competitivă.

Pentru a veni în sprijinul hotelierilor, Picktwo Studio, alături de compania de consultanță și management hotelier Premier Hospitality și cu sprijinul Federației Industriei Hoteliere din România au lansat Ghidul Investitorului în Industria Hotelieră – o lucrare ce prezintă procesul de construcție, renovare și deschidere a unui hotel.

În cele 250 de pagini ale Ghidului am abordat subiecte precum: afilierea la o rețea internațională, realizarea unui concept propriu de hotel, branding și comunicarea unui brand hotelier, proiectarea și autorizarea unui proiect de construcție sau renovare, normativele și legislația în vigoare, construcția și managementul șantierului, organizarea și administrarea personalului, exemple de bugetare, și multe altele. Pe langa etapele fundamentale ale unui proiect, Ghidul prezintă o serie de interviuri și studii de caz ale unor investiții hoteliere de succes din România.

Ghidul vine la pachet cu o bogată listă de furnizori și parteneri ce pot și vor să susțină proiectele de dezvoltare și reconstrucție ale industriei hoteliere

Ghidul Investitorului în Industria Hotelieră va fi distribuit gratuit către membri FIHR și poate fi descărcat de pe site-ul ghidhotel.ro

Picktwo Studio Team

This website uses cookies to analyze traffic and enhance your experience. Learn more

Accept